OPIS

Film je rađen prema istinitom događaju i knjizi Clare Bingham i Laure Leedy Gansler, o hrabroj ženi koja se je usprotivila seksualnom zlostavljanju na radnom mjestu te je, tražeći pravdu, navukla gnjev zajednice i sukobila se s najbližima i prijateljima. Josey Aimes ostavlja supruga koji ju je zlostavljao, te se s dvoje djece, u potrazi za poslom, vraća u svoj rodni gradić u sjevernoj Minnesoti, u kojem je najveći dio muškaraca zaposlen u rudniku željeza. Joseyjina stara prijateljica Glory, jedna od rijetkih žena u gradu koje rade u rudniku, nagovara Josey da joj se pridruži. Josey je spremna na težak i opasan život ispod površine zemlje, no nije mogla predvidjeti maltretiranje svojih kolega. Kada Josey progovori protiv verbalnog i seksualnog zlostavljanja radnika prema radnicama u rudniku, zajednica zatvara oči. Charlize Theron i Frances McDormand su imale nominacije za Oskara u kategorijama najbolja glavna i sporedna ženska uloga.

Slike

Sjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od rajaSjeverno od raja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.