Ocjena: 6.7/10

OPIS

Kandidat za Oskara Džejms Kromvel producent je dokumentarnog filma, koji opisuje kako rat protiv terorizma utiče na živote civila i građanske slobode.
Već 15 godina, fraza „rat protiv terorizma koristi se da bi se opravdalo sve, od masovnog nadzora i špijuniranja, do upotrebe dronova i likvidacije osoba osumnjičenih za terorizam, bez ikakvog dokaza ili suđenja.
Još jedan neobičan događaj svakako je poziv da svi novinari, koji su komunicirali sa Edvardom Snoudenom, budu krivično gonjeni.
Čini se da Amerika funkcioniše na tajnim interpretacijama zakona, čija objašnjenja se nalaze u tajnim dopisima, namenjenim očima svega nekolicine ljudi.
Gde su granice „rata protiv terorizma? Kako možemo da pomirimo građanske slobode sa bezbednošću?

Slike

Neposredna pretnjaNeposredna pretnjaNeposredna pretnjaNeposredna pretnjaNeposredna pretnja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zemlja je plava poput naranče (2020)

    image
    Pjesnikinja i redateljica Irina Tsilik posjetila je dom obitelj Trofimčuk-Gladki u ukrajinskom gradu Krasnohorivka te se iznenadila onim što je otkrila. Dok u...
  • Pume na kraju svijeta: Rođenje (2020)

    image
    Priča o Solitariji, majci pumi s četiri mladunca, smještena u Torres del Paine.
  • Svet koji nestaje (1987)

    image
    Kada divlja svinja donese na svijet trinaest prasića, ona tada trinaesto prase odbacuje jer nema "mjesto za sisanje" i ono najčešće ugine. Ova drama iz...
  • Afrički noćni lovci (2019)

    image
    Otkrivamo ubojite strategije kojima se lavovi, leopardi i hijene služe za lov noću. Objektivi osjetljivi na svjetlost i termalne kamere pokazuju zašto su te...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.