OPIS

Anđelko je direktor osnovne škole u malom mestu u Bosanskoj Krajini, 60-ih godina 20. veka; vodi skroman i naizgled skladan porodični život, cenjen od sugrađana i voljen od prijatelja. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: falsifikuje školske diplome, i to čini godinama i neštedimice. Bez ikakve nadoknade, iz čistog čovekoljublja i naivnog uverenja da se radi o gestu dobročinstva kojim utire put nečijoj sreći i blagostanju.
Posle spektakularnog hapšenja on završava u ozloglašenom zeničkom zatvoru. Društvo su mu ubice, okoreli kriminalci, politički zatvorenici i čuvari batinaši, čitava galerija živopisnih likova. Iz zatvora izlazi posle dve godine, potpuno izmenjen. Koprena je spala i svet koji se ukazao ne izgleda više vredan življenja. Porodica očekuje onog starog, niko iz okoline nije spreman na tu promenu, početak je kraja.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.