OPIS

Rekonstrukcija događaja sada već povijesne nogometne utakmice Dinamo - Crvena zvezda, odigrane 13. svibnja 1990. godine na stadionu u Maksimiru, koja je prekinuta zbog velikih navijačkih nereda. Prikaz je to događaja uoči utakmice i za njezina trajanja, te svega onoga što se zbivalo na stadionu i izvan njega.
U filmu svjedoče navijači obiju momčadi, službene osobe, pripadnici tadašnjih milicijskih jedinica, voditelji osiguranja, predstavnici klubova, te igrači Dinama i Crvene zvezde.
Svoje poglede i sjećanja vezano za ovaj događaj iznose mjerodavne osobe - navijači s obje strane (Dinamovi i navijači Crvene Zvezde), službenici (pripadnici tadašnjih milicijskih jedinica, voditelji osiguranja same utakmice, predstavnici klubova), ali i igrači obje momčadi. Namjera filma je predstaviti svjedočanstva učesnika događaja, od kojih većina, bar do danas, javnosti nije poznata.

Slike

Nedjelja 13Nedjelja 13

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.