OPIS

Svjetski proslavljeni bas bariton Giorgio Surian svoju je pjevačku karijeru započeo u Rijeci, u tamošnoj Zajednici Talijana i u HNK Ivana pl. Zajca. Nakon toga odlazi u prestižnu opernu kuću, milansku Scalu, gdje započinje njegova međunarodna karijera koja ga odvodi u najveće svjetske operne kuće poput njujorškoga Metropolitana, Covent Gardena u Londonu, Staatsopere u Beču. Nastupao je s najpoznatijim svjetskim opernim pjevačima: Mirellom Freni, Montserrat Caballé, Pavarottijem, Domingom, Carrerasom. Zahvaljujući nevjerojatnim glasovnim mogućnostima, ostvario je više od 160 različitih uloga. Sa suprugom Leonidom i djecu je odgajao u glazbenom duhu. Tako je cijela obitelj, predvođena proslavljenim opernim pjevačem i kćerkom Leonorom Surian, dramskom i glazbenom umjetnicom te s dva sina, Giorgiom ml. i Stefanom, postala putujuća glazbena družina koja ostvaruje jedinstvene nastupe na hrvatskoj sceni.

Producent: Miroslav Rezić
Snimatelj: Branko Oužecki
Montaža: Igor Kožić
TRAJANJE: 15 min

Slike

Glazbena obitelj SurianGlazbena obitelj SurianGlazbena obitelj SurianGlazbena obitelj SurianGlazbena obitelj SurianGlazbena obitelj SurianGlazbena obitelj SurianGlazbena obitelj Surian

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.