Ocjena: 7.1/10
Ocjena korisnika: 9.1/10
(15 glasova)

OPIS

Guy Hamilton (M. Gibson) mladi je i ambiciozni novinar koji u ljeto 1965. stiže iz Australije u Indoneziju. Smjestivši se u Jakarti, Guy počne pratiti burne političke događaje koji prijete stabilnosti režima predsjednika Ahmeda Sukarna. U tome mu pomaže domaći fotoreporter Billy Kwan (L. Hunt) koji mu uskoro postane najbolji prijatelj. Uz Guya međunarodno novinarsko društvo čine i Pete Curtis (M. Murphy) te Wally O'Sullivan (N. Ferrier), a mladom Australcu pozornost privuče britanska diplomatkinja Jill Bryant (S. Weaver). I dok zemlja sve više srlja u kaos, Guy i Jill se upuštaju u ljubavnu vezu...
Jugoistok Azije postao je sredinom šezdesetih jedno od najnemirnijih područja na svijetu. U Indoneziji je 1965. propala ljevičarska pobuna nakon čega je izvršen vojni udar. U nemirima je ubijeno pola milijuna ljudi, velikim dijelom komunista, a predsjednik Ahmed Sukarno, otac indonezijske nezavisnosti, morao je odstupiti u korist generala Suharta koji je od 1968. preuzeo predsjedničku dužnost. Početak tih burnih događaja opisan je u ovom političkom trileru koji je snimio australski redatelj Peter Weir.

Slike

Warner BrosWarner BrosWarner BrosWarner BrosWarner Bros

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.