OPIS

Na brdu iznad doline Male Neretve nalazi se Slivno-Ravno. Nekoć je ovdje bujao život, no danas je posve opustjelo, budući da su se njegovi stanovnici, najprije postupno, tijekom prve polovice 20. stoljeća, a definitivno tijekom 1960-ih spustili u dolinu, na Vlaku, u potrazi za boljim životom. Međutim, znajući da su njihovi korijeni ondje, oni i dalje rado odlaze na Slivno-Ravno, gdje pokapaju svoje mrtve, ali i održavaju svete mise, pa čak i vjenčanja i krštenja. Istodobno, njihov je svakodnevni život dolje, uz Malu Neretvu, za koju su također vezani - čak do te mjere da i procesiju na blagdan Gospe od zdravlja, kojoj je posvećena filijalna crkva na Vlaki, 21. studenog, održavaju na vodi. Ovo je, dakle, priča o njihovom kulturnom identitetu kojeg određuje prošlost, življena u sadašnjosti.
Stručni suradnik: Vido Bagur, folklorist
Rasvjeta: Vedran Živičnjak

Producent: Nera Zembjak
TRAJANJE: 30 min

Slike

Slivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, VlakaSlivno-Ravno, Vlaka

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.