OPIS

Komedija. Ono što se događalo u prvim danima rađanja filmova u Americi iza kamere često je bilo smješnije od scena koje je publika mogla vidjeti u takozvanim "kinima za groš", stiješnjenim u gradskim uličicama, između zbijenih trgovina. To je bilo vrijeme kad su moćne kompanije pokušavale ugušiti male neovisne proizvođače kratkih filmova, čineći to često nasiljem. Bježeći od nezadovoljnog klijenta, u taj svijet upada Leo Harrigan, mladi odvjetnik iz Chicaga, i nailazi na H. J. Cobba, neovisnog "filmaša". Obojica se zaljubljuju u mladu i ljupku djevojku koja baca u sjenu čak i slavnu filmsku divu...
Film glasovitog Petera Bogdanovicha (proslavio se filmovima "Posljednja kino predstava", "Što te tata pušta samu" i "Mjesec od papira") zasnovan je na sjećanjima holivudskih velikana Allana Dwana, Johna Forda i D. W. Griffitha. Bogdanovich s mnogo ljubavi rekonstruira prve dane Hollywooda i portretira zanesenjake koji su poput pustolova stvarali filmove.

Slike

Kino za groš

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.