Ocjena: 6.0/10
Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasova)

OPIS

"Holzbaronin" je priča o poduzetnici Elisabeth Elly Seit. U Njemačkoj koja ranih pedesetih godina 20. stoljeća doživljava gospodarski procvat nju imenuju predsjednicom uprave srednje velikog poduzeća za preradu drva. Nakon dugogodišnjeg truda napokon joj je pošlo za rukom preuzeti vodstvo te obiteljske tvrtke s dugom tradicijom. No već prilikom sjednice na kojoj je imenovana privodi je kriminalistički inspektor Fröbe. U anonimnom pozivu Elly je optužena da je 1944. ubila svog supruga Alfreda Bauera. A to još nije sve: njezin rođeni sin tu optužbu potvrđuje kao svjedok.
Tijekom beskonačnog saslušanja Fröbe će iznuditi Ellyno priznanje i rasvijetliti događaje iz prošlosti. Očito je da ga u tome motiviraju i intimni razlozi. Za vrijeme njegovog nesmiljenog ispitivanja Elly će se osvrnuti na svoj dotadašnji život koji su obilježili velika ljubav, strašni gubici, borba za poduzeće i priznanje vlastite obitelji.
Njemačka mini-serija "Holzbaronin" u dva nastavka pripovijeda o ljubavi i izdaji, odanosti i jalu, obiteljskim nadmetanjima za moć i zbacivanju osobnih okova - životna je to priča o ženi od formata, od njezine mladosti neposredno prije izbijanja Prvog svjetskog rata pa sve do 1953. godine.

Slike

Kraljica drvne industrije

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dragstor kauboj (1989)

    image
    Grupa narkomana nabavlja novac za drogu tako što pljačka dragstore. Bob i Dijana su Boni i Klajd ove grupe. Bob sumnja da na ovaj način mogu da ostanu duže vreme....
  • Meduzina Misterija (2019)

    image
    Nakon što je pronašao zlatni kip Meduze u dubinama oceana, mladi ronilac misteriozno nestaje. Policijski detektivi otkrivaju prokletstvo koje okružuje artefakt i...
  • Mali (2018)

    image
    Četiri godine zatvora nisu promijenile Franju. On je diler. Supruga mu umire, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu...
  • Čovjek od povjerenja (2018)

    image
    Priča o Barryju Minkowu, mladom karizmatičnom poslovnom čovjeku koji postaje bogati izvršni direktor lažući, varajući i kradući na svom putu do vrha.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.