OPIS

HBO-ova drama o odnosu Phila Spectora (Al Pacino) i njegove braniteljice Linde Kenney Baden (Helen Mirren) u razdoblju kada se toj legendi glazbenog biznisa sudilo zbog ubojstva Lane Clarkson.
Al Pacino i Helen Mirren glume glavne uloge u ovoj produkciji HBO Filmsa koju je napisao i režirao dobitnik „Pulitzera“, dramaturg David Mamet. Film istražuje odnos klijenta i odvjetnika između legendarnoga glazbenog producenta Phila Spectora i braniteljice Linde Kenney Baden koja je zastupala Spectora na njegovu prvom suđenju za ubojstvo. Los Angeles, 2007. Dok se bliži suđenje glazbenom producentu Philu Spectoru za smrt glumice Lane Clarkson 2003., odvjetnica Linda Kenney Baden pristane pridružiti se Spectorovu braniteljskom timu, predvođenom glavnim odvjetnikom Bruceom Cutlerom. Linda se prvi put susrela sa Spectorom u njegovoj vili te je primijetila njezin raskošan i osebujan dekor u kojem je jednako nekonvencionalna glazbena legenda svila svoje gnijezdo. Unatoč Spectorovim ekscentričnostima, Lindu je on zaintrigirao, kao i izazovi suđenja. Odlučila je nastaviti raditi za braniteljski tim i ponovno proučiti sve dokaze i okolnosti slučaja. Gradeći obranu, Linda smišlja kako navesti porotu da razmotri mogućnost postojanja osnovane sumnje. Posvjedočivši Philovu nestabilnom ponašanju, Linda i ostatak braniteljskog tima moraju razmotriti korist od toga da ga stave na klupu za svjedoke. Iako želi svjedočiti u svoju obranu, odlučeno je da bi si time napravio više zla nego dobra, unatoč spoznaji da bi Spectorova šutnja mogla značiti poraz za braniteljski tim i klijentov odlazak u zatvor.

Slike

Phil Spector

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.