OPIS

Kada se par američkih iseljenika iz 19. stoljeća vrati u SAD u posjet bogatim rođacima, ispostavi se da to nije samo iz kurtoazije. Oni žele dio obiteljskog bogatstva! Ekranizacija istoimena romana Henryja Jamesa u režiji Jamesa Ivoryja.
Sredinom 19. stoljeća, stroga i puritanska načela stanovnika rođenih u Novoj Engleskoj ponešto su se promijenila od ranoga kolonijalnog doba. U ovoj adaptaciji romana „Europljani“ Henryja Jamesa, grofica Eugenia i njezin brat Robert dvoje je američkih emigranata odraslih uglavnom u Europi. Također su se navikli na ugodan život te su se vratili da bi vidjeli svoju rodbinu iz Nove Engleske i izvukli korist od njihova blagostanja tako što će ugovoriti povoljan brak s nekim od svojih bogatih rođaka. Američka rodbina na njih gleda kao na šarmantne, obrazovane i sablažnjujuće raskalašene ljude. Unatoč određenim uspjesima, Eugenia ne može ostvariti svoje ciljeve, dok Robert prolazi nešto bolje.

Slike

EuropljaniEuropljaniEuropljaniEuropljaniEuropljani

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.