OPIS

Billy je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja droge iz Turske. Turski sud odluči ga kazniti za primjer drugima te ga osudi na više od 30 godina zatvora, što Billyja natjera da pobjegne „ponoćnim ekspresom“ kako bi spasio svoj život.
U ovoj mučnoj pustolovini snimljenoj po istinitim događajima, mladi Amerikanac Billy Hayes (Brad Davis) uhićen je u Turskoj nakon što je uhvaćen u krijumčarenju hašiša. Billyja odvode u okrutni turski zatvor gdje se zatvorenici moraju brinuti sami za sebe, a ondje upozna razne osuđenike, uključujući Amerikanca (Randy Quaid), Engleza (John Hurt) te Skandinavca (Norbert Weisser). Odlučivši ga kazniti za primjer drugima, sud mu dodijeli podulju kaznu, što Billyja primora na bijeg „ponoćnim ekspresom“ kako bi spasio svoj život. Fantastična gluma, zadivljujuća režija i uzbudljiva glazba zajedno stvaraju očaravajuće iskustvo koje osvaja publiku od prvoga kadra. Oliver Stone zaradio je Akademijinu nominaciju za najbolji adaptirani scenarij za svoj rad na ovome filmu. Giorgio Moroder osvojio je „Oscar“ za najbolju originalnu glazbu s naslovnom pjesmom u izvedbi Chris Bennett.

Slike

Ponoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspresPonoćni ekspres

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.