OPIS

Godine 1211. 18-godišnju Klaru (Margherita Mazzucco) njezin prijatelj Franjo (Andrea Carpenzano) nadahne da napusti svoju bogatu obitelj u Assisiju i postane časna sestra. Franjo će postati sveti Franjo Asiški. Klara će postati sveta Klara Asiška, utemeljiteljica Reda siromašnih gospođa - sada poznatih kao klarise - i prva žena koja je napisala niz monaških smjernica. U rasponu od nekoliko desetljeća, Klara oslikava živopisni portret svete Klare kao mlade revolucionarke koja se oslobodila ograničenja svoje obitelji i pobunila se protiv samog pape kako bi uspostavila zajednicu žena koje se bore da budu priznate na istim osnovama kao svaki drugi red koji su utemeljili muškarci.

Slike

KlaraKlaraKlara

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Na sjever (2022)

    image
    Prema istinitoj priči. G. 1996., tijekom svoje smjene na palubi prekooceanskog broda, Joel, religiozni filipinski mornar, otkriva Dumitrua, rumunjskog slijepog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.