Ocjena: 7.8/10
Ocjena korisnika: 7/10
(96 glasova)

OPIS

Film „Djevojka sa tetovažom zmaja“ prva je ekranizacija trilogije romana pokojnog švedskog pisca Stiga Larsona, koja je postala svjetski književni fenomen. Filmska verzija reditelja Nilsa Ardena Opleva, koja je na box officeu zaradila 100 milijuna dolara, postala je najuspješniji europski film 2009. godine.
Prije četrdeset godina, Harijet Vanger je nestala sa obiteljskog okupljanja na otoku čiji su vlasnik moćni Vangerovi, koji tamo i žive. Njeno tijelo nikada nije nađeno. Ipak, njen voljeni stric siguran je kako je riječ o ubojstvu i da je ubojica član njegove bliske, ali ipak disfunkcionalne obitelji. Zato unajmljuje propalog finansijskog novinara Mikaela Blomkvista i tetoviranu i problematičnu Lisbet Salander, koja je talentirani kompjuterski haker, da istraže slučaj. Kada ovaj par poveže Harijetin nestanak sa brojnim grotesknim ubojstvima od prije gotovo četrdeset godina, počet će skidati veo sa mračne i zastrašujuće obiteljske povjesti. Ali Vangerovi su tajnoviti klan i Blomkvist i Salander će tek otkriti koliko su daleko oni spremni otići kako bi zaštitili sebe.

Slike

Djevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmajaDjevojka s tetovažom zmaja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.