OPIS

Tokom poslednjih 40 godina, Kina se promenila do neprepoznatljivosti. Odluka Kine da se otvori prema svetu naziva se “najvažnijim događajem savremene svetske istorije”, a u tome je ključnu ulogu igrala Amerika. Kako je jedna osiromašena komunistička zemlja postala motor globalnog kapitalizma, i šta se to tačno desilo pre 40 godina i kako je to Kina izvela?
Majkl Vud priča s muškarcima i ženama koji su bili poslati na reedukaciju, na farme i u fabrike; farmerima koji su se protivili vladi i raskrstili s komunizmom; ženom koja je dobila prvi sertifikat za privatni biznis; i sa američkim tehničkim savetnikom koji je poslat u Kinu od strane UN-a da započne promenu. On putuje širom zemlje kako bi upoznao najviše rangiranu diplomatkinju Kine, kao i ljude koji su radili s premijerom Dengom Sjaopingom. Film kombinuje ova svedočenja sa fascinantnom arhivom susreta kineskog lidera sa predsednikom SAD Karterom u Vašingtonu i sa istraživačkih misija u Japanu i Singapuru. U ovom filmu, Majkl Vud prati početke meteorskog uspona, skreće pažnju na neverovatne razmere današnjeg razvoja i traži tragove budućeg razvoja od kineskih i američkih stručnjaka. Uz nesvakidašnji pristup ključnim svedocima, ovaj aktuelan i važan film donosi priču o tome kako se Kina obogatila.

TRAJANJE: 59 min

Slike

Kako se Kina obogatila

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.