OPIS

Film istražuje poseban dio razgraničenja između Sjedinjenih Država i Meksika: prostranu netaknutu zemlju čudesa spokojne ljepote i neopisivih pustinjskih krajolika u kojima su neke od najbajnijih životinja u Sjevernoj Americi.
Legendarni Rio Grande usijeca duboke klisure između Sjedinjenih Država i Meksika, ali ovdašnje životinje ne znaju za granicu jer se rijeka, pustinja i planina stapaju tvoreći nepojmljive krajolike te zavičaj za neke od najpoznatijih američkih divljih životinja. Najspominjanije pogranično područje u današnjem je svijetu kudikamo više od pozornice za političko djelovanje. To je golema netaknuta zemlja čuda smirujuće ljepote i veličanstvenih pustinjskih prizora.
Nacionalni park Big Bend može se pohvaliti raznolikošću ptica, leptira, šišmiša, gmazova, kaktusa, mrava i škorpiona, većom nego u bilo kojem drugom američkom nacionalnom parku. Njegove visoke planine Chisos nebeski su otoci koji čuvaju preživjele na krajnjem rubu svojih dosega, dok noć donosi jedno od najmračnijih neba u Sjevernoj Americi i more zvijezda od kojih zastaje dah.

Scenarist:
TRAJANJE: 53 min

Slike

Big Bend - američka divljinaBig Bend - američka divljinaBig Bend - američka divljinaBig Bend - američka divljina

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.