poster

Blagoslov

Benediction (2021)

Režiser: Terence Davies
Cinemax 2 | Danas | 22:15

Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 10/10
(19 glasova)

OPIS

Blagoslov istražuje buran život pjesnika Prvog svjetskog rata Siegfrieda Sassoona. Pisac i vojnik, bio je kompleksan čovjek koji je preživio strahote Prvog svjetskog rata i bio odlikovan za hrabrost, ali je po povratku iz vojne službe postao oštri kritičar vladinog nastavka rata. Njegova poezija bila je nadahnuta njegovim iskustvima na zapadnoj bojišnici, te je postao jedan od vodećih ratnih pjesnika tog doba. Obožavan od strane pripadnika aristokracije, kao i zvijezda londonske književnosti i pozornice, upustio se u afere s nekoliko muškaraca dok se pokušavao pomiriti sa svojom homoseksualnošću. Istodobno, slomljen ratnim užasom, svoj je životni put pretvorio u potragu za spasenjem, pokušavajući ga pronaći u konformizmu braka i vjere.

Slike

BlagoslovBlagoslovBlagoslovBlagoslovBlagoslovBlagoslovBlagoslovBlagoslovBlagoslov

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kraljevstvo Funan (2018)

    image
    Godine 1975. u Phnom Penhu, Chou vodi poprilično lagodan život sve dok jednog jutra ludilo Crvenih Kmera ne pretvori Kambodžu u poprište horora. Stanovnici su...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.