Show koji je već u prvoj sezoni osvojio gledatelje i postao najgledaniji program u terminu emitiranja ponovno se vraća na male ekrane. I ove godine slastičarsko-natjecateljski show predstavit će mlade slastičarske nade i entuzijaste pred kamerama, stručnim žirijem i gledateljima. Natjecatelji će se okušati u pripremi tradicionalnih slastica, dati oduška svojoj mašti i kreativnosti, ali i dokazati koliko su iskustveno i tehnički potkovani u brojnim kulinarskim izazovima koji pobjedničkom paru donose novčanu nagradu!

Iskustvo Tomislava Špičeka, jedinog džentlmena u ovogodišnjem žiriju najslasnijeg showa RTL-a, od koristi neće biti samo natjecateljima, nego i voditeljici Sanji, koja je obožavala gledati prijašnje sezone natjecateljskog serijala. Žiri čine i mlada te vrlo uspješna slastičarka Tea te priznata poduzetnica i vlasnica slastičarnice „Amelie“, Žakline Troskot, koja želi da natjecatelji otiđu iz showa s barem osnovnim znanjem o slastičarstvu jer se upravo zbog neznanja događaju greške.

Prema procjenama našeg stručnog žirija, natjecatelji će tijekom 9 epizoda showa u pripremi slatkih zalogajčića, torti, suhih keksića i kolača potrošiti oko 60 kg brašna, izmutilti 700 komada jaja, naribati ili otopiti 18 kg čokolade i 12 kg sira, izmiksati 30 litara slatkog vrhnja, upotrijebiti 200 vrećica praška za pecivo i 160 vrećica vanilin šećera.

Što li nam to pripremaju natjecatelji koji traže put do naslova najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske i nagrade od 50.000 kuna? Doznat ćemo uskoro na RTL-u!

KONCEPT SHOWA, PRVA SEZONA
U prvoj sezoni, pod voditeljskom palicom Antonije Blaće i, prvi put na RTL Televiziji, Davora Dretara Dreleta, u svakoj emisiji natjecatelji su pripremali tri različite slastice prema unaprijed zadanim receptima. Kod prve će slastice, koja će se spravljati prema originalnom receptu iz starih kuharica, važan biti tehnički i vizualni dojam, dok će u drugom krugu natjecatelji moći biti maštovitiji i kreativniji jer će pripremati slasticu prema vlastitom receptu. Međutim, morat će svojem kolaču ili torti dati poseban štih kako bi impresionirali žiri i ostali u utrci za pobjednika jer će u posljednjem krugu dvoje najslabije ocijenjenih pripremati slasticu prema receptu koji će dodijeliti upravo žiri. U svakoj epizodi show će napustiti jedan kandidat, a u finalu će se, za titulu najboljeg i nagradu u iznosu od 50.000 kuna, boriti njih četvero!

Soparnik, doboš-torta, orehnjača, rožata, mađarica, međimurska gibanica, štrudl ili kremšnita... Svaka domaćica pripremit će neke od ovih poslastica svojoj obitelj i prijateljima za posebnu priliku, bio to rođendan, vjenčanje ili povodom blagdana, i to prema već prokušanom receptu kojem su dodale osobnu notu. Upravo to umijeće spravljanja torti, kolača, pita, kruhova i drugih klasika hrvatske tradicije koji se često nalaze na našim stolovima, slavi novi projekt RTL Televizije - kulinarski show 'Tri, dva, jedan - peci!'. U dva tjedna emitiranja dvanaest izvrsnih natjecatelja, čija strast i hobi je spravljanje najukusnijih slastica, prolazit će kroz brojne kulinarske izazove kojima će se testirati njihova vještina i kreativnost u pečenju slastica, a pobjednik će biti proglašen najboljim hrvatskim amaterskim slastičarom!

Svih dvanaest natjecatelja u showu „Tri, dva, jedan - peci!“ vrsni su samouki kuhari i slastičari koji svoje vještine pečenja kolača, pita, torti i slanih poslastica nesebično dijele s drugima, ponajviše preko kulinarskih blogova i portala. Svoje su vještine i znanje odlučili podijeliti i s gledateljima, no stručni žiri, koji čine chef Robert Perić i Jadrana Ćurković, potrudit će se da im ono što svakodnevno čine kod kuće baš i ne bude sasvim jednostavno u studiju pred kamerama. Zadaća žirija je ocijeniti njihov rad, kreativnost i okus samih slastica, ali ih također upozoriti ukoliko se nisu pridržavali recepta i popisa namirnica.

Es war auf den Kanälen:

RTL Croatia World  

EMPFEHLUNG
  • Nitro Circus: Crazy Train (2015)

    image
    A group of athletes who excel in extreme sports travel around the world to perform action-packed stunts and thrill the viewers.
  • Botched (2014)

    image
    Horrible plastic surgeries gone wrong are looked at by two of California's best plastic surgeons.
  • WAGS Atlanta (2018)

    image
    E. expands its popular WAGS series to focus on Atlanta-based beautiful and entertaining wives and girlfriends of sports stars.
  • Jamie at Home (2007)

    image
    In each episode, Jamie uses a different ingredient which has been grown organically at his home in rural Essex, England.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.