Umrla Milena Dravić: Najveća legenda jugoslovenskog filma

nedeľa 14. októbra 2018 8:43

Legendarna jugoslavenska glumica Milena Dravić, preminula je u noći sa subote na nedjelju u 79. godini u Beogradu, javlja Tanjug.
Rrođena je u Beogradu 5. listopada 1940., a glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a u šezdesetgodišnjoj karijeri je snimila stotinjak filmova, kazališnih predstava, TV serijala, a dobitnica je mnogih nagrada od kojih neke za životno djelo a neke s velikim međunarodnim odjekom poput Zlatna palma u Cannesu za ulogu u filmu “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića, dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli.
Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima “Prekobrojna”, “Jutro”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako s muškarcima” i “Zona Zamfirova”, a posljednji susret u Hrvatskoj bio je ljetos u Puli kada je u sklopu popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli otvorena izložba “Milena: izložba fotografija”, retrospektiva fotografija srpske glumice.

Viac

Posledné správy:

Poskytovateľ správ

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.