Dalijeve IO-8 slušalice obećavaju ‘audiofilsku kvalitetu uz aktivno poništavanje buke

utorok 8. októbra 2024 10:30

Danski audio brend Dali kaže da su njegove najnovije bežične slušalice dizajnirane za uklanjanje buke bez utjecaja na kvalitetu zvuka.
Piše: Darko Brlečić
Dali je prilično šutljiv o tome kako postiže svoj “audiofilski ANC”. Ne spominje broj mikrofona koje koristi, nešto čime se većina tvrtki voli hvaliti, ili softver. Jednostavno se navodi da sustav “pruža impresivno iskustvo slušanja, osiguravajući da kvaliteta zvuka nije ugrožena.”
Ipak, informacija govori da je akustična arhitektura IO-8 uvelike posuđena od tvrtkinih vodećih slušalica IO-12 , koje su među najboljim bežičnim slušalicama
Njihove jedinice od pokretači od 50 mm izrađene su od nasumično poredanog papira i drvenih vlakana promjenjive duljine, za što Dali kaže da stvara laganu, ali čvrstu dijafragmu s optimalnim prigušenjem. Rezultat je, kaže se, “prirodna, opuštena kvaliteta zvuka prepuna detalja.”
Frekvencijski odziv je fiksiran na izvrsnih 10Hz-43kHz, daleko nadmašujući mogućnosti ljudskog sluha, i trebao bi imati više nego dovoljno prostora za niske frekvencije da isporuči mnogo sub-basa.
U skladu s vrhunskom cijenom, Dali je koristio vrhunske materijale uključujući anodizirani aluminij i jastučiće za uši izrađene od kože. Slušalice čak nude malu količinu otpornosti na prašinu i vodu ( IP52 ), što je neobično u kompletu audiofilskih limenki.
Bežična Bluetooth veza IO-8 podržava i aptX HD i aptX Adaptive za telefone koji su kompatibilni s ovim visokokvalitetnim kodecima, također dobivate dvije vrste žičnih veza: 3,5 mm analogne i USB-C .
USB-C veza vam omogućuje punjenje slušalica, ali vam također daje pristup digitalnom zvuku visoke rezolucije bez gubitaka do 24-bita/96kHz s računala i pametnih telefona s USB-C priključcima.
Govoreći o punjenju, Dali kaže da će IO-8 trajati do 30 sati s uključenim ANC-om i 35 sati kada je isključen. Ne postoji funkcija brzog punjenja, ali punjenje od praznog do potpunog treba trajati 1 sat i 50 minuta.
Osim ovoga, IO-8 su prilično spartanski. Ne postoji aplikacija za značajke poput podešavanja EQ-a. Umjesto toga, Dali nudi dva “načina zvuka” — Hi-Fi i Bass, kojima se može pristupiti iz ugrađenih kontrola. Cijena i dostupnost ovi o domaćem uvozniku…
Post Dalijeve IO-8 slušalice obećavaju ‘audiofilsku kvalitetu uz aktivno poništavanje buke je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Viac

Posledné správy:

Poskytovateľ správ

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.