poster

Terapie

TERAPIE (AKA. IN TREATMENT) EP. 40 (2011)

Dráma | Česko
Réžia: Jaroslav Fuit

SEZóNA: 1

EPIZODA: 40

OBSAH

Seriál TERAPIE je výjimečný svou psychologickou hloubkou, propracovaností postav i neobvyklým dějištěm. Téměř celý se odehrává v pracovně psychologa Marka Pošty (Karel Roden), kterého během jednotlivých dnů v týdnu navštěvuje několik různorodých pacientů.
Každé pondělí dochází do psychologovy pracovny vyzývavá Sandra (Tatiana Pauhofová), která se hned v úvodním díle přizná, že je do Marka zamilovaná. V úterý absolvuje terapii bývalý voják z Afghánistánu (Lukáš Hejlík), u kterého postupně vycházejí najevo jeho válečná traumata. Ve středu se psycholog setkává s mladičkou gymnastkou Lindou (Michaela Doubravová), která s předstíranou suverénností maskuje své sebevražedné sklony. Ve čtvrtek jej navštěvuje manželský pár (Aňa Geislerová a Martin Hofmann), který se hádá kvůli zvažovanému potratu a jehož neshody souvisejí se špatnou komunikací.
Každý pátek hrdina navštěvuje svou starší kolegyni, s níž konfrontuje své pochybnosti a rodinné starosti. Ditu zosobnila známá slovenská herečka Kamila Magálová. Psychologovu choť, s níž prožívá manželkou krizi, ztělesnila Klára Melíšková. Jejich dospívající dceru, s níž si otec rovněž moc nerozumí, si zahrála Berenika Kohoutová.

Epizoda 40 - Dita, pátek 19.00:
Marek přijde k Ditě bez manželky, jež se o jejich terapii údajně přestala zajímat. Zmiňuje se o své touze psát příběhy s dobrým koncem. Vrací se k Igorově smrti, kterou považuje za sebevraždu a kvůli níž má tíživé profesionální výčitky. Uvažuje o tom, že měl Igorovi zabránit v návratu do armády. Své starší kolegyni vytkne pragmatičnost, jež se údajně promítla i do jejího manželství. Domnívá se, že Dita do něj byla kdysi zamilovaná, dala však přednost vlastnímu pohodlí a sňatku s perspektivnějším partnerem. Psycholožka jeho názory dotčeně odmítne a konstatuje, že ji navzdory dlouholeté známosti vůbec nezná. Marka znovu nabádá, aby vyřešil své dilema se Sandrou.

Fotografie

TerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapieTerapie

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Auf Streife – Die Spezialisten (2015)

    image
  • Hotel snů (2004)

    image
    Not a continuous series with consistent story continuity, but a number of essentially independent stories, 'Love Boat without the cruise ship'. Each episode is...
  • Toni, männlich, Hebamme (2019)

    image
    Unfortunately, Toni does not always have it easy as a male midwife.
  • Dr. House (2004)

    image
    Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o...
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.