poster

Deadwood

Deadwood (2004)

Western, Krimi, Dráma, História | Spojené štáty

Kde sledovať
Relácia nie je v krajine dostupná

OBSAH

Děj westernového seriálu z produkce HBO se odehrává ve městě Deadwood, které bylo nezákonně založeno na území indiánského teritoria v letech vrcholící zlaté horečky. Postavy příběhu jsou inspirovány skutečným životem hrdinů z Deadwoodu.
Děj westernového seriálu z produkce HBO se odehrává ve městě Deadwood na území Dakoty. Město vzniklo živelně v roce 1867, kdy se do Černých hor vydaly tisíce lidí zachvácených zlatou horečkou v naději, že pohádkově zbohatnou. Deadwood ležel na území nepodléhající federální kontrole a tudíž se na něj nevztahovaly federální zákony. Pohraniční teritorium totiž patřilo Siouxům, indiánům z kmenů Ogalalů a Lakotů, kteří je dostali „navěky“ do užívání díky smlouvě Fort Laramie Treaty. Černé hory byly pro Lakoty posvátné, ale osadníci, kteří je v létě roku 1876 zaplavili, vládní ujednání s indiánskými kmeny nerespektovali. Castrova sedmá kavalerie, poražená v bitvě u Little Big Hornu celou oblast vyklidila. V roce 1876 byl Deadwood ilegálně postaveným městem, kde vládlo bezpráví a žilo v něm asi 10 000 lidí, převážně zlatokopů. Jednotlivé postavy příběhu jsou inspirovány skutečným životem hrdinů z Deadwoodu, jenž patří k nejslavnějším národním památkám Ameriky.

Fotografie

DeadwoodDeadwoodDeadwoodDeadwoodDeadwood

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Profesor T. (2015)

    image
    In this crime drama series, Ben Miller stars as the eccentric professor and criminologist Jasper Tempest, who unwittingly becomes an advisor to the police. The...
  • V mene zákona (1994)

    image
    In the name of the law is a German television series that was broadcast from 1994 to 2007 by RTL.
  • Auf Streife (2013)

    image
  • Slečna Scarletová a Vévoda (2020)

    image
    Eliza poté, co její otec zemře na infarkt, převezme jeho detektivní podnik navzdory přání všech kolem ní, včetně rodinného přítele, inspektora Wellingtona,...
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.