poster

Talent Competition

Konkurs (1964)

Dokumentárny, Hudba | Czechoslovakia
Réžia: Miloš Forman

Kde sledovať
Relácia nie je v krajine dostupná
Hodnotenie: 6.6/10
Užívateľské hodnotenie: 3.3/10
(4 hlasy)

OBSAH

Dva příběhy o mladých lidech a jejich vztahu k hudbě. Přehlídka talentů i antitalentů ve filmovém povídkovém debutu Miloše Formana, který sestává ze dvou vtipných hudebních fejetonů. 1. Kdyby ty muziky nebyly. Snímek sleduje přípravu dvou dechových kapel na přehlídku Kmochův Kolín a vypráví příběh dvou mladých muzikantů, kteří místo víkendového vystoupení na prestižním festivalu dechovek jedou na motoristickou exhibici a závod motocyklů. Kvůli této nekázni jsou ze svých orchestrů exemplárně vyloučeni. Další den se však chytře přihlásí do konkurenčních kapel, které za vyhozené muzikanty shánějí náhradu, místa si tak prohodí a hrají dál. 2. Konkurs. Povídka zachycuje částečně dokumentárním způsobem průběh konkursu na místo zpěvačky do populárního pražského divadla Semafor. Před mikrofonem a porotou se střídají dívky krásné, ošklivé, přehnaně sebevědomé i stydlivé, talentované i nesoudné. Je tu i zpěvačka Věra Křesadlová s kapelou Krystal, která má u mladých posluchačů velký úspěch. Sebevědomá dívka se však urazí, když jí vedoucí orchestru vytkne chyby při zpěvu. Při konkursu je Věra mezi desítkami dívek jasně nejlepší, po incidentu ji však sebevědomí opustí.

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Roaring Abyss (2015)

    image
    A sound journey accros the mountains, deserts and forests of Ethiopia and its cultural universe. Roaring Abyss will take you through an inedit collection of music...
  • Whitney (2018)

    image
    Svým hlasem uchvátila celý svět. Dokumentární snímek o životě legendární zpěvačky Whitney Houston, která by v těchto dnech oslavila své 60. narozeniny.
  • Jim Carrey, Amerika bez příkras (2021)

    image
    Málokdo ví, že tento chlápek z amerických komedií k popukání je ve skutečnosti smutný Kanaďan. Francouzský dokument
  • Neuvěřitelné ryby (2016)

    image
    Zhruba 72 % zemského povrchu pokrývá voda. Obyvatelé Země jsou různorodým podmínkám pod hladinou či na ní dokonale přizpůsobeni. Přehlídka jedinečného genetického...
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.