poster

Wadžda

Wadjda (2012)

Dráma, Komédia | Saudská Arábia, Holandsko, Nemecko, Jordánsko, Spojené arabské emiráty, Spojené štáty


Hodnotenie: 7.5/10
Užívateľské hodnotenie: 9.3/10
(4 hlasy)

OBSAH

Malá desetiletá Wajda zpochybňuje, ve snaze koupit si kolo, zakořeněné arabské tradice. Jelikož jí žádný plán, jak si vydělat peníze, nevychází, vidí svou poslední šanci ve školní soutěži v četbě koránu, kde na vítěze čeká finanční odměna.
V prvním filmu, který se kompletně točil v Saúdské Arábii, zpochybňuje desetiletá Wajda, ve snaze koupit si kolo, hluboko zakořeněné arabské tradice. Tvrdohlavá dívka se i přes veškeré neblahé následky rozhodne vyzvat sousedovic chlapce k závodu na kolech. Když jí však matka odmítne kolo koupit, rozhodne se Wajda přihlásit do soutěže ve čtení koránu, kde by v případě výhry hlavní ceny získala dostatek peněz na to, aby si kolo pořídila sama. Jakmile má Wajda své kolo, zbývá jen dokázat Abdullahovi, že holky umí závodit stejně dobře jako kluci. Ne každý je však ochoten akceptovat, že malá dívka odmítá hrát podle zavedených společenských pravidel. Čím blíž se Wajda přibližuje svému cíli, tím lépe chápe propastné rozdíly mezi pohlavími.

Fotografie

WadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadždaWadžda

Recenzie


Žiadne recenzie

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.