Hodnotenie: 7.0/10
Užívateľské hodnotenie: 8.5/10
(115 hlasov)

OBSAH

Akční sci-fi Nevědomí natočil Joseph Kosinski (nar. 1974) podle vlastního komiksu, jenž byl ovšem vydán až v souvislosti s dokončeným snímkem. Autor přitom vychází z tradičního žánrového tématu, týkajícího se boje lidstva o přežití ve střetu s mimozemšťany. – Děj se odehrává v roce 2077 a jeho protagonistou je Jack Harper, který se stará na zpustošené Zemi se svou komunikační důstojnicí a milenkou Victorií o robotické Hlídače, zajišťující provoz obřích hydrověží. Ty údajně umožňují přežití zbytku lidí na vzdáleném měsíci Titanu a jsou řízené z velína na kosmické základně Tet. Hlídači jsou ohrožováni Vetřelci, kteří na planetě přežili po vesmírném boji. Jack po setkání s nepřáteli pochopí, že on i Victoria jsou pouhými klony, sloužícími mimozemšťanům (jež tu představuje pouze lidská tvář šéfky Sally z velínu Tetu), zatímco pod maskami Vetřelců jsou lidé, kteří přežili a kteří se rozhodli zničit Tet. Jack se setkává i s manželkou Julií, kterou měl ve svém lidském životě. Rozhodne se lidem pomoci… – Podobně jako v úspěšném debutu stejného žánru Tron: Legacy (2010) spoléhá i zde Kosinski zejména na vizuální stránku se supermoderními skleněnými věžemi, zajímavými dopravními prostředky i s rázem pozemské krajiny, v níž má důležitou roli vrchol slavného newyorského mrakodrapu Empire State Building, srovnaný se zemí. Samotný příběh je ovšem překombinovaný a v důsledku toho i nedotažený. Divák se v něm stále hůře orientuje, až se možná ztratí docela. Z ambiciózního projektu, v němž se velmi angažoval představitel hlavní role Tom Cruise, tak ve výsledku zůstalo jen torzo s některými zajímavými momenty a s obligátním poselstvím „o naší rodné planetě“.

Fotografie

NevedomosťNevedomosťNevedomosťNevedomosťNevedomosťNevedomosťFoto: RTL / © 2012 Universal Studios. All Rights ReservedFoto: RTL / © 2012 Universal Studios. All Rights ReservedFoto: RTL / © 2012 Universal Studios. All Rights ReservedNevedomosťNevedomosťNevedomosťFoto: RTL / © 2012 Universal Studios. All Rights ReservedNevedomosťNevedomosť

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Jurský svet: Zánik ríše (2018)

    image
    Na ostrově Isla Nublar se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí...
  • 2012 (2009)

    image
    Koniec sveta predpovedali už Mayovia - a dnes ho potvrdili i vedci... No i tak nemôžeme uveriť, že sa to naozaj stane!
  • Vodný svet (1995)

    image
    Celý svět je zatopen vodou. Přesto přeživší lidé sní o suché zemi, která prý někde existuje.
  • Superman sa vracia (2006)

    image
    Superman se po pěti letech vrací zpátky na Zemi. Tam nezůstal kámen na kameni.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.