poster

Žut

Der Schut (1964)

Akčný, Dobrodružný | Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Spojené štáty
Réžia: Robert Siodmak

Hodnotenie: 5.9/10
Užívateľské hodnotenie: 10/10
(4 hlasy)

OBSAH

Jméno Žut vnáší do srdcí obyčejných lidí děs a hrůzu. Bandita, který se takto nazývá, za pomoci svých pohůnků ovládá širokou oblast Balkánu a nezalekne se před žádnou odporností, která by mu upevnila jeho moc a bohatství. Jednou z jeho nejnovějších obětí je i francouzský obchodník Galingré. Zprávu o jeho únosu donese k lordovi Davidovi Lindsayovi obchodník s drahými koberci Nirwan. Lord vyhledá proslulého hrdinu zvaného Kara ben Nemsí, jenž si již získal slávu na Divokém západě pod jménem Old Shatterhand, aby ho požádal o pomoc. Kara v doprovodu věrného pomocníka hadžiho Halefa Omara okamžitě vyráží na cestu po stopách banditových pohůnků. Zanedlouho přijíždějí k usedlosti rolníka Oska, kterou napadli a vypálili Žutovi muži jako trest za to, že jim odmítl vydat část úrody. Současně unesli Oskovu dceru Čitu. Ke Karovi se přidává její snoubenec Omar, jenž přísahá pomstu za životy svých blízkých. Čitě se mezitím podaří utéct a zachrání ji Nirwan, jenž ji odveze do svého sídla. Uhlazený obchodník ale není tím, kým se zdá být.

Fotografie

ŽutŽut

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Jaguár (1996)

    image
    Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Jean Reno a Patrick Bruel v hlavních rolích francouzské dobrodružné komedie.
  • Sniff a zlodej (2010)

    image
    Naučil svého psa spoustu speciálních dovedností a spolu se svou přítelkyní Mirjam s ním zažívají vzrušující dobrodružství. V tomto díle Tom, Sniff a Mirjam vyrazí...
  • A Kind of America (2002)

    image
    Tamás is a young, Budapest-based director of video clips and commercials who dreams of directing his first feature film with the title 'The Guilty City'. He has...
  • Liečiteľ (2013)

    image
    Poslanie liečiť ho priviedlo na dlhú cestu. V ďalekej krajine ho okrem poznania čaká aj zázrak lásky...
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.