Hodnotenie: 7.4/10

OBSAH

Zdá se, že temná hmota, která je v našich fyzikálních modelech neznámá a nezjistitelná, obklopuje vesmír v masivním měřítku. V našich fyzikálních modelech je hmota reprezentována veškerou pozorovatelnou hmotou (hvězdy, galaxie, atd.) a představuje 4% vesmíru, zatím co neviditelná neznáma hmota, kterou žádny stroj nikdy nebyl schopen detekovat, zdánlivě masívně obklopuje vesmír. Dnes astrofyzici a kosmologové spojují své síly, aby vyřešili hlavní tajemství: co tvoří tuto slavnou "temnou hmotu"? Dechberoucí dokument, který nás vede k úsvitu vědecké a metafyzické revoluce, podobné Koperníkovi nebo Galileovi. Mohlo by to zcela změnit způsob, jakým vidíme náš svět.

Fotografie

Tajemství temné hmotyTajemství temné hmotyTajemství temné hmoty

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • New Voices in an Old Flower (2017)

    image
    "It was an era, it was the start of a new vision" says Amha Eshete, the first Ethiopian music producer back in the Golden Age, the days of Swingin' Addis. The...
  • Celebration (2007)

    image
    A documentary on Yves Saint-Laurent and the legendary fashion designer's final show.
  • Poznámky k Hitlerovi (2020)

    image
    Dokument USA Zkoumání desetiletí trvající kulturní fascinace nacistickým vůdcem a důsledků této fascinace v současné politice. Co nám může historie říci o...
  • Bombardér B-2 ve válce (2013)

    image
    Za symbol vojenské moci Spojených států může být bezesporu považován strategický bombardér B-2. Jeho vznik a historie jeho služby je více než zajímavá.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.