poster

Tmavohnědá kopie

Carbon Copy (1981)

Komédia, Dráma | Spojené štáty, Spojené kráľovstvo
Réžia: Michael Schultz

Kde sledovať
Relácia nie je v krajine dostupná
Hodnotenie: 5.6/10
Užívateľské hodnotenie: 5/10

OBSAH

V této pohodové komedii Michaela Schultze upjatý kalifornský manažer Walter Whitney znenadání zjistí, že má dlouho ztraceného, sedmnáctiletého syna tmavé pleti. Otcův bohatý, uspořádaný život se díky tomu začne beznadějně a přitom komicky rozpadat. Když jeho nově objevený syn Roger Porter přijede, Walter jej před svými sousedy v uzavřené, výhradně bílé čtvrti prezentuje jako sociologický experiment. Když ale nakonec přizná rodičovství své ženě Vivian , jeho svět se začne hroutit. Jako mávnutím proutku mizí jeho bělošské atributy příslušnosti k vyšší společenské třídě - přijde o práci, zablokují se mu kreditní karty a Vivian jej vyhodí z domu. Bez bělošské nadřazenosti nyní musí přijmout pomoc od utiskovaných menšin. Teprve když je Walter donucen k manuální práci, začne pomalu rozumět problémům, kterým musí čelit jeho syn. Tato odlehčená komedie s protirasistickým podtextem byla prvním filmem Denzela Washingtona.

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Rozmarné léto (1968)

    image
    V poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Orše se denně setkávají tři postarší pánové: majitel lázní Antonín Důra, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě...
  • Policajná akadémia 2 (1985)

    image
    Pomoc! Najhoršie policajné zložky vesmíru chcú vyčistiť kriminalitou najprežranejší okrsok sveta...
  • Made in America (1993)

    image
    Zdrcující překvapení čeká Whoopi Goldberg, když zjistí, že anonymní otec její dcery není černoch, ale běloch - obchodník s ojetými auty.
  • Z nuly hrdinom (2002)

    image
    Outsiderovi Dizzy Harrisonovi se poøád všichni posmívají a dobírají si ho. Poslední rok na škole není pro nìj nic jiného než jen palèivé utrpení. Proto se Dizzy...
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.