POVZETEK

Tko su dvostruki dobitnici Nobelove nagrade i je li pri dodjeli Nobelovih nagrada sve uvijek išlo glatko? Tko je i na koji način zaslužan za postignuća u liječenju tumora inhibicijom negativnih regulatora imunosnog sustava? Otkriće lasera 1960. godine započelo je revoluciju u znanosti, ali i u području tehnologije i znanstvene primjene. Danas je pak gotovo nemoguće pronaći područje u kojem laser nema važnu ulogu. Mogu li se principi evolucije primijeniti u suvremenoj znanosti? Kreiranje novih poboljšanih proteina danas je moguće upravo zahvaljujući evoluciji. Što su uzroci, a što posljedice tehnoloških inovacija i klimatskih promjena? I u kakvoj su vezi ekonomija, održivi razvoj i klimatske promijene?
Realizatorica: Petra Marotti
Novinarke: Sandra Pavković, Mirjana Srhoj, Denisa Šuman Ščurić
Reprize: utorak 22:35 i subota 10:25 na HTV4

Urednik: Mirjana Srhoj

Fotografije

Znanstveni krugoviZnanstveni krugovi

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Mein neuer Alter (2010)

    image
  • Melaverde (1998)

    image
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
  • Hod vijekova

    image
    "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.