SEZONA: 1

EPIZODA: 4

POVZETEK

14. svibnja 1939. holivudski mediji bili su izvan sebe. Barbara Stanwyck, u jednom trenutku najbolje plaćena žena u Hollywoodu, upravo se bila udala za početnika Roberta Taylora. Stanwyckova se mukotrpno uspinjala do slave, najprije kao plesačica na Broadwayu, a zatim je glumeći u filmovima Omča i Burleska dospjela u Hollywood. Njezina najveća uloga u filmu Dvostruka obmana tek slijedi.
Robert Taylor, kojega su uočili lovac na talente u predstavi Kraj putovanja i glumica studija MGM koju su nazvali Najljepšim američkim profilom, još traži potvrdu svojeg dara. Zajedno su glumili u filmu Žena njegovog brata i Robertu Tayloru trebale su tri godine udvaranja i pomoć vlasnika studija Louisa B. Mayera da Barbara Stanwyck napokon pristane sklopiti novi brak.
Redateljica Anne Cécile Genre govori nam kako je napuštena Ruby postala Barbara Stanwyck i kako se Robert Taylor prvi put pojavio u Broadwayskoj melodiji. Premda su se rastali 1950., glumili su zajedno u Noćnom šetaču, prije negoli je Barbara Stanwyck osvojila srca američkih gledatelja televizijskom serijom Velika dolina. Isječci koje ćemo vidjeti uključuju filmove Dame o kojima govore, Baby Face, Kockarica, Dama s kamelijama, u kojem Robert Taylor glumi s Gretom Garbo, Jenki u Oxfordu, Dvostruka obmana, Istočna strana - zapadna strana te Quo vadis. Njihovu vezu komentiraju Linda Alexander, Dan Callahan, E. J. Fleming, Emily Carman, Steven Bingen i Marc Wanamaker.
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Iconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic CouplesIconic Couples

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Nasini nepojasnjeni dosjeji (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
  • Generacija Y

    image
    U epizodama ove dokumentarne serije za mlade naći će se teme od obrazovanja do seksualnosti, od strahova od budućnosti u kojoj ne znaju kako se zaposliti i hoće...
  • Sasvim prirodno

    image
    Prirodno je da se zasitite posla. Prirodno je da vam dosade klišei. Prirodno je da vas zamore fraze. Prirodno je da počnete da mrzite rokove, sastanke, telefone....
  • Treasures of the World (2008)

    image
    Pratimo UNESCO-v popis svjetske baštine te ga obavijamo nevjerojatnim pričama o našoj ljudskoj povijesti i sudbini. Pod motom „Čuvamo ono što volimo. Volimo ono...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.