Ocena uporabnikov: 10/10

EPIZODA: 2

POVZETEK

Popularni zagrebački Obzor donio je 11. rujna 1896. godine sljedeću vijest:
"Već prekjučer obavijestio nas je brzojav, da je Zagrepčanin David Schwarz izumio zrakoplov, za koji se nada, da će se moći po volji ravnati. Ogromni zrakoplov sagrađen je do najsitnijeg vijka iz aluminija, odnosno aluminijske mješavine, koju izumitelj drži u tajnosti. Prvi pokus s ovim zrakoplovom bit će izveden 27. ovog mjeseca kad se njemački generalštab vrati s inspekcionog putovanja u Berlin."
Cijeli svijet iščekivao je čudo toga 27. rujna, no ono se nije dogodilo. Letjelica se srušila a zlobni kritičari su likovali da čovjek nikad neće izgraditi letjelicu s kojom će moći upravljati.
No Schwarzova letjelica uspješno je uzletjela 3. studenoga 1897. godine pred brojnom publikom. Tim letom se ljudska rasa konačno odlijepila od zemlje a da pri tome ima punu kontrolu.
S Davidom Schwarzom počela je era osvajanja zraka i neba.

Scenarist:

Fotografije

Velikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenjuVelikani u sjeni: David Schwartz - strast prema letenju

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.