poster

Povratak životinjama: Turopoljska svinja

Povratak životinjama

dokumentarci, živali | Hrvaška
Režiser: Filip Filković

SEZONA: 1

EPIZODA: 7 - Turopoljska svinja

POVZETEK

Otkrijte dugu i bogatu povijest turopoljske svinje, jedne od najstarijih pasmina svinja na našem području. Upoznajte se s njezinim jedinstvenim prilagodbama na močvarne pašnjake, sklonostima u prehrani i povijesnom važnošću za mjesno stanovništvo. Ova epizoda vodi nas kroz vjekove uzgoja, od prve pismene bilješke iz 1352. godine pa sve do suvremenih uzgajivača koji čuvaju ovu prekrasnu tradiciju. Razmislite o utjecaju careva i plemića te o genetskim križanjima koja su oblikovala turopoljku u svinju kakva je danas - simbol trajnosti i prilagodbe.

Fotografije

Povratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjamaPovratak životinjama

Recenzije


Ni pregledov
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.