poster

Generacija pobunjenih anđela: Viđeno očinjim vidom

Generacija pobunjenih anđela

dokumentarci | Srbija
Režiser: Miljan Glišić

Kje pogledati
Oddaja ni na voljo v državi

SEZONA: 1

EPIZODA: 2

POVZETEK

Mlada Bosna je još 1913. godine, i od svojih i od tuđih, najčešće shvatana samo kao pokret omladine željne slobode za potlačene Srbe, Jugoslovene i sve ljude, da bi na Vidovdan 1914. u Sarajevu odjeknuli pucnji zaverenika na prestolonaslednika Carstva, samu personifikaciju ropstva.
No, danas se počelo tih pojava, a osobito Mlada Bosna, svodi na opšte podatke, šturu i često netačnu sliku. Od duhovnih uticaja na ove mladiće pominje se nekoliko najpoznatijih, i to samo književne i filozofske vrste, koji većinom imaju političke funkcije - kao dokazni materijal na sarajevskom suđenju i razumevanju same zavere.
Televizijska serija Generacija pobunjenih anđela ima pet polučasovnih epizoda: Prolog o kulturi slobode, Viđeno očinjim vidom, Muzika drugih sfera, Od misli do literature, i Avangarda i pucnji koji odjekuju i danas. U seriji govori dvadesetak naučnika koji su specijalizovani za istoriju kulture, umetnosti i ideja sa jedne strane, a sa druge strane za mesto kulturnih fenomena u političkoj, društvenoj i geopolitičkoj istoriji.
Autor i reditelj serijala - Miljan GlišićScenario - Miljan Glišić i Zoran StefanovićDirektor fotografije - Zoran RadosavljevićMontaža - Marko Nikolić

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • TG3 Chi è di scena

    image
  • Fashion Junior

    image
    Discover the kids' fashion news for recent trends, tips and inspirations, explore the new collections, find out lots of stylish sophisticated looks from the...
  • Naravna čudesa Zemlje (2015)

    image
    The "Earth's Natural Wonders" series tells the stories of some of our planet's most spectacular places and how they have shaped the lives of those who live there.
  • Skrivnosti Mekonga (2017)

    image
    The journey of the Mekong River takes us through China, Laos, Vietnam, Cambodia, and Thailand, across a series of diverse landscapes. Each has its own signature...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.