SEZONA: 1

EPIZODA: 6

POVZETEK

Događaji u Hrvatskoj 1970. i 1971. godine, poznatiji kao "maspok" i " hrvatsko proljeće", uticali su na sukobe Jovanke Broz i šefa vojne službe bezbednosti generala Ivana Miškovića.
Šesta epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o razlozima i posledicama ovog sukoba i daje odgovore na pitanja da li je Jovanka tražila da joj referiše šef vojne službe bezbednosti i da li je planirala da tu službu stavi pod svoju kontrolu.
Podele unutar vojne službe bezbednosti uticale su na odnose Tita i Jovanke. Jovanka je podržavala pukovnika Rusića, a Tito generala Miškovića i zbog toga je došlo do njihovog sukoba. Da li je Tito na Jovankin zahtev smenio Miškovića i da li je Mišković razlog za početak sukoba Jovanke sa generalom Ljubičićem?
Kako bi prevazišao sukobe između Jovanke i Miškovića, Tito je u januaru 1974. godine formirao komisiju koju su činili najviši državni i partijski funkcioneri. Šta je bio cilj formiranja te komisije i ko je pokušao da je zloupotrebi i iskoristi u sukobu sa Jovankom?
U igranom delu ove epizode gledaoci će videti dramatičan sukob između Tita i Jovanke, zbog njenog odbijanja da prihvati razgovor sa komisijom. Šta Tito i Jovanka misle o Titovim saradnicima i šta očekuju od komisije? Da li je Tito svestan namere svojih saradnika?
U ovoj epizodi pojavljuje se skoro cela glumačka ekipa: Nebojša Dugalić, Snežana Savić, Milica Tomašević, Branislav Lečić, Gordan Kičić, Aleksandar Srećković Kubura, Dragan Vujić Vujke, Rastko Janković i Stefan Buzurović.

Fotografije

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Preseneteljivi kulinarični kraji (2019)

    image
    Leading UK chefs guide host Fred Sirieix around their chosen city to experience three restaurants where they genuinely love to eat and explore what goes into...
  • Geo 360 (1999)

    image
  • Tiagov Balkan

    image
    Because of love, Tiago Ferreira came to Serbia from Brazil. Although that love did not last, he found two new ones - the love of his new life and the love for the...
  • Ice Vikings (2021)

    image
    A look at the wild and dangerous world of commercial ice fishing on Lake Winnipeg. Here, modern day vikings set out on thin ice to stake their claim to the...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.