POVZETEK

Film je strukturiran mozaično i sastavljen je od pet cjelina. U prvoj, "Film o filmu", ljudi različitih profesija govore o tome kakav bi film o slikarici trebalo napraviti.
U drugoj cjelini, "Film za producenta", navode se osnovni biografski podaci o slikarici. U trećoj, "Film za scenarista", na klasičan se način, uz predstavljanje slika i popratni tekst, govori o slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović, a u četvrtoj, "Film za autora TV filma", prikazan je pristup drugog redatelja istoj tematici. U posljednjoj cjelini, "Film za Nives", pokušava se prići slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović na nov način. Izdvajajući samo tretman ruke u njezinom slikarstvu, upotrebom trika i potpune animacije, pokušava se naći nov, filmu primjeren činitelj u umjetnosti Nives Kavurić-Kurtović.

RUNTIME: 20 min

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Making Waves: The Art of Cinematic Sound (2019)

    image
    An exploration of the history, artistry, and emotional power of cinema sound, as revealed by legendary sound designers and visionary directors, via interviews,...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Peterka s šole Morningside (2017)

    image
    25 let v življenju košarkarske ekipe Morningside High School (Los Angeles) iz leta 1992.
  • Deset stvari, ki jih morate vedeti o prihodnosti (2017)

    image
    V zadnjih 50 letih se je Velika Britanija spremenila do nerazpoznavnosti, toda kakšne spremembe sledijo v prihodnosti? Ta oddaja razkrije deset stvari, ki jih...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.