SADRŽAJ

Gost Kulturnog dnevnika je kompozitor Anja Đorđević povodom muzičkog spota koji je realizovan za program RTS 3, a kojim će se na našoj televiziji promovisati umetnička muzika.
U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u okviru programa "Sećanje na Nebojšu Glogovca" predstavljena je "Monografija: Nebojša Glogovac" autorke Tatjane Nježić.
Na koncertu iz ciklusa "Premijere", Simfonijski orkestar RTS premijerno je izveo kompoziciju "Usamljeni neboder" Ivane Ognjanović, za simfonijski orkestar i elektroniku.
U Maloj sali Kolarca razgovaralo se o knjizi Dragoslava Simića "Glasom pisana istorija", nastaloj na osnovu zaostavštine serijala radiofonske emisije "Govori da bih te video".
U rubrici Reč kritike, Ana Tasić govori o komediji "Tartif" koja je premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Somboru. Komad je nastao na osnovu istoimenog Molijerovog dela i autorski je projekat reditelja Igora Vuka Torbice.
Na trećem spratu Njujorške biblioteke izvođačkih umetnosti u Linkoln centru nalazi se najveća i najeklektičnija kolekcija predmeta vezanih za ples. Ove godine taj odsek slavi 75 godina postojanja.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
urednica Dragana Pantićmontaža Anika Teslarealizacija Maja Mandić

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE
 • Vukovi (2014)

  ponedjeljak
  image
  Prisiljen krenuti na put nakon ubojstva roditelja, tinejdžerski vukodlak Cayden luta, izgubljen, bez svrhe. U zabitom planinskom gradiću Lupine Ridgeu otkrije...
 • Smrtonosno oružje (1987)

  ponedjeljak
  image
  Riggs (Mel Gibson) i Murtaugh (Danny Glover) losanđeleski su policajci koji su se borili u Vijetnamu. Obojica mrze raditi s partnerima i to im je jedino što imaju...
 • Računovođa (2016)

  ponedjeljak
  image
  Ben Affleck briljira u ulozi naizgled dosadnog računovođe i matematičkog stručnjaka koji zapravo krije mračnu tajnu: dok kao računovođa radi u malom CPA uredu,...
 • Drakula 2000 (2000)

  ponedjeljak
  image
  Drakula 2000 počinje upadom tehnološki vještih lopova u sef u nadi da će ondje naći neprocjenjiva umjetnička djela. U nevjerici utvrđuju da sef zapravo krije...
TOP LISTE

Prijavi se