SEZONA: 3

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Na gramofonu leži crna blistava ploča od prošle večeri. Grubi tonovi odjekuju iz zvučnika glazbenog uređaja kad ga Schumann upali. Iskrivljeni akordi, bubnjevi, bas-gitara i drzak glas pjevača koji poziva na otpor protiv korumpiranog režima. Pogled glavnog inspektora luta kroz oronulu starinsku sobu s visokim zidovima. Razni instrumenti, gitare, klavir, gramofonske ploče i CD-ovi ispunjavaju prostoriju. Na noćnom ormariću nalazi se nešto kokaina, a pokraj njega poluprazna boca pjenušca, uz još jednu praznu bocu na podu. Beživotno tijelo Willyja Burkharda leži na razbacanom krevetu. Nisu vidljive ozljede, samo malo osušene krvi ispod nosa.
Očito je nekadašnja rock-zvijezda imala vruću ljubavnu noć iza sebe, pri čemu ga je neumjereno uzimanje droge stajalo života. Unatoč tomu, Schumann se ne može riješiti pomisli da Willyjeva smrt ima drugu pozadinu. Inspektoru ne daje mira zgužvana fotografija na stolu rock-zvijezde, na kojoj se nalazi obitelj ispred lijepe, no pomalo oronule kuće. Izvještaj obdukcije razjašnjava događaj. Willy je otrovan. Schumann i njegovi kolege odmah započinju istragu. Uskoro saznaju za Willyjevu burnu povijest u Istočnoj Njemačkoj, za njegovu mržnju prema represivnom režimu te za njegovu zatvorsku kaznu. Pronalaze i kuću s fotografije. Ondje je nekad živio Willyjev najbolji prijatelj. On je dugo vremena kovao planove kako bi napustio Istočnu Njemačku, no izdan je te je u zatvoru umro. Willy je njegovu kćer Conny primio k sebi i k svojoj kćeri Nike. Nakon pada Istočne Njemačke oko Willyja i njegovih prijatelja postalo je poprilično mirno. To bi se sada trebalo promijeniti jer se rock-grupa priprema na povratak. No njihovo ponovno sastajanje ne prolazi bez zapreka. Schumann istražuje jaku svađu koja se navodno odvila između Willyja i gitarista Paula. Willy je tek nedavno izbacio Paula iz grupe. Uskoro se pronalaze mnogi dodatni pokazatelji koji čine Paula posebno sumnjivim. Iako uvjereno tvrdi da je nedužan, uhite ga. Među obožavateljima grupe dolazi do popriličnog negodovanja iz kojega Schumann i Henry Weber jedva izlaze. No i dalje su daleko od razrješenja slučaja. Novi, intenzivniji pogled u Willyjevu prošlost pojašnjava dosad neriješene činjenice te dovodi inspektore na zanimljiv vrući trag.

Fotografije

Inspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor Schumann

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.