EPIZODA: 2

SADRžAJ

Zimske dane u roditeljskoj kući Iva provodi u društvu s Matom i njegovom tamburicom, lumpajući i pjevajući u gostionici gazde Krolla sve do jutarnjih sati. No, uz veselu pjesmu i smijeh, u gostionici se skupljaju i Nijemci iz mjesta i čuju se prve ratne koračnice. Alojzov sin Josef po povratku iz Njemačke zanesen Hitlerom potajno pokazuje filmove nacističkih parada i drži vatrene govore. Ali ne nailazi na jednostrano oduševljenje kod svojih sunarodnjaka, pogotovo kod Bartola i muža svoje sestre Elze, Franza. To dovodi do svađa i tučnjava.
Proljeće 1941. Vojnici poražene i raspadnute jugoslavenske vojske vraćaju se kućama. Mata je u ustaškoj uniformi, a Franz već uključen u partizanski pokret koji organizira aktivist Španac. Stari Alojz zbunjen zbog raskola koji zahvaća mjesto i njegovu obitelj sluti nesreću koja dolazi.

Fotografije

Duga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noćDuga mračna noć

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.