poster

Borci za Zemlju: Čuvari

Heroes for the Planet (2022)


SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Guardians

SADRžAJ

Regija Chocó u Ekvadoru stanište je brojnih endemskih biljnih i ptičjih vrsta, više od stotinu vrsta sisavaca - uključujući jaguare i majmune - te više od 135 vrsta vodozemaca i gmazova. Nažalost, nije mnogo ostalo od šuma u zapadnom Ekvadoru. 98% ekosustava u Chocóu uništeno je zbog sječe. Topherovi solarni uređaji omogućuju mnogo bolju zaštitu tog područja, što je važno za dobrobit lokalne zajednice i životinja kojima prijeti istrebljenje ako se sječa nastavi. 60 metara iznad šumskog tla (i kilometrima daleko od Topherove baze u San Franciscu), Topher instalira solarne "čuvare" u suradnji s mjesnom organizacijom za zaštitu okoliša. Pomaže im José, bivši drvosječa, a danas čuvar parka, koji govori o svom osobnom iskustvu: "Rušio sam 25-30 stabala dnevno. Svojim rukama sam uništavao pluća Zemlje." José i njegova kći nadaju se da uz pomoć Tophera i njegovih solarnih uređaja mogu zajedničkim snagama spasiti šumu.

Fotografije

Borci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za ZemljuBorci za Zemlju

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.