Uskoro stiže norveški film Kraken!

ponedjeljak, 19. veljače 2024. 23:35

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna EUR. Snimanje započinje kasnije ove godine na norveškoj obali, s ciljem da film na velika platna stigne u zadnjem kvartalu 2025. godine. Redatelj filma je Pål Øie (Dark Woods, Hidden), koji se na ovom projektu ponovo udružio s producentima svog akcijskog trilera The Tunnel. Scenarij potpisuje Vilde Eide, a producenti su John Einar Hagen i Einar Loftesnes (Nordisk Film Production). Film će se očekivano temeljiti na priči o legendarnom čudovištu iz dubina. U Norveškoj i na Islandu legenda kaže da Kraken, divovsko morsko čudovište slično lignji ili hobotnici, vreba u lokalnim morima, te da se povremeno uzdigne na površinu i napravi kaos.
Glumačka postava još nije poznata, ali je otkriven prvi teaser art i kratak sinopsis. U fokusu priče je Johanne, morska biologinja koja istražuje ribogojilište u Vangsnesu, ruralnoj zajednici smještenoj uz fjord, kada se susreće s nekoliko čudnih događaja. Oni uključuju i brutalnu smrt dvoje lokalnih tinejdžera, a svi tragovi vode prema dubokom fjordu. Na dnu najdubljeg norveškog fjorda počiva mitsko čudovište veliko poput planine, s bezbroj ruku spremnih zdrobiti i proždrijeti sve što mogu zgrabiti.
Danski TrustNordisk stekao je međunarodna prava za Kraken koja trenutno nudi na EFM-u (European Film Market) na Berlinskom filmskom festivalu (Berlinale). Komentirajući akviziciju, direktorica TrustNordiska Susan Wendt izjavila je sljedeće: “Jedva čekamo da probudimo Krakena u fjordovima od kuda je i potekao, te da to učinimo zajedno s Pålom Øieom i timom koji stoji iza [filma] The Tunnel.”
Kraken producira Nordisk Film Production AS, u suradnji s kućom Handmade Films In Norwegian Woods.
The post Uskoro stiže norveški film Kraken! appeared first on Inverzija.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.