R.I.P. Carl Weathers (1948.-2024.)

petak, 2. veljače 2024. 23:27

Zauvijek nas je napustio Carl Weathers. Glumac je imao 76 godina, a u karijeri koja se protezala kroz 50 godina pojavio se u više od 75 uloga, kako u filmovima tako i u serijama. Iako je široj publici najprepoznatljiviji po kultnoj ulozi Apolla Creeda u filmskom serijalu Rockyja, mi koji smo primarno u žanrovskim vodama pamtit ćemo ga po njegovoj ulozi Dillona u filmu Predator iz 1987. i prema ulozi Greefa Karge u Disneyjevom serijalu The Mandalorian, koja mu je 2021. osigurala nominaciju za Emmy u kategoriji najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji. Osim što je glumio u tri sezone popularne Star Wars serije The Mandalorian, Weathers je također i režirao dvije epizode, The Siege u drugoj sezoni i The Foundling u trećoj sezoni.
Weathers je također posudio svoj glas Combat Carlu, u animiranom filmu Priča o igračkama 4, koji je 2020. osvojio Oscara. Weathers je prvi put oživio lik Combat Carla 2013. za specijal Toy Story of Terror, za Noć vještica. Što se tiče ostalih žanrovskih ostvarenja, imali smo ga prilike gledati i u SF seriji Colony.
Njegova obitelj objavila je sljedeću izjavu: “S dubokom tugom javljamo da je preminuo Carl Weathers. Preminuo je mirno u snu u četvrtak, 01. veljače 2024. godine. Carl je bio izuzetno ljudsko biće koje je živjelo izvanrednim životom. Svojim doprinosom filmu, televiziji, umjetnosti i sportu ostavio je neizbrisiv trag i prepoznat je širom svijeta među generacijama. Bio je voljeni brat, otac, djed, partner i prijatelj”.
Izjavu je između ostalih dao i Arnold Schwarzenegger s kojim je Weathers glumio u akcijskom SF klasiku Predator: “Carl Weathers će uvijek biti legenda. Izvanredan sportaš, fantastičan glumac i sjajna osoba. Bez njega ne bismo mogli napraviti Predatora. I sigurno se ne bismo tako lijepo proveli stvarajući ga. Svaka minuta s njim – na setu i izvan njega – bila je čista radost. Bio je tip prijatelja koji te tjera da budeš najbolji samo da bi držao korak s njim. Nedostajat će mi, a moje misli su s njegovom obitelji.”
“Srce mi je slomljeno zbog ovog razornog gubitka. On je bio heroj iz mog djetinjstva kojeg sam imao sreću upoznati, a potom i nevjerojatnu sreću raditi s njim. Imao je energiju i znatiželju mladog čovjeka u kombinaciji s mudrošću koju su mu pružili njegov bogat život i karijera. Moje srce je uz njegovu obitelj i bezbrojne fanove.” – izjavio je Jon Favreau, tvorac serije The Mandalorian.
Prošle godine, u intervjuu za The Detroit News, Weathers je sebe nazvao “sretnikom”. “Bilo je toliko ljudi prije mene kojima sam se divio i čiji sam uspjeh želio oponašati, i dosegnuti te neke oznake koje su oni ostvarili u smislu uspjeha, koji su stvorili put kojim sam mogao hodati i postići uspjeh kao rezultat. I nadam se kako ja mogu nadahnuti nekoga da napravi dobar posao. Pretpostavljam da sam jednostavno sretnik.”
The post R.I.P. Carl Weathers (1948.-2024.) appeared first on Inverzija.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.