Prvi pogled na akcijski SF film Borderlands!

utorak, 20. veljače 2024. 17:34

Lionsgate je konačno otkrio prvi pogled na njihov akcijski SF film Borderlands, adaptaciju popularnog serijala videoigara. Jučer su otkrivene prve fotografije, poster i teaser, a pojedinačni posteri likova i trailer su netom objavljeni. Snimanje filma pod redateljskom palicom Elija Rotha (Thanksgiving) počelo je još u travnju 2021. i završilo u lipnju iste godine. Jedan od razloga zašto je film imao tako trnovit put od snimanja do datuma premijere je što su se morala odraditi određena dosnimavanja. Redatelj Tim Miller (Deadpool) prošle je godine asistirao kod snimanja tih novih kadrova, jer Roth radi svog rasporeda to nije bio u mogućnosti. Millerova glavna motivacija za pridruživanje projektu bila je njegova naklonost prema industriji videoigara i njegova želja da vidi uspješne adaptacije, a opisao je to iskustvo kao “oslobađajuće” u kojem je mogao doprinijeti bez da nosi cijeli kreativni teret. Scenarij u konačnici zajedno potpisuju Roth i Joe Crombie, iako je inicijalni scenarij napisao Craig Mazin (te se vjeruje da je Joe Crombie njegov pseudonim).
Lilith, zloglasna odmetnica s tajanstvenom prošlošću, nevoljko se vraća na svoj rodni planet Pandoru kako bi pronašla nestalu kćer moćnog mogula Atlasa. Lilith sklapa savez s neočekivanim timom – Rolandom, bivšim elitnim plaćenikom, koji sada očajnički želi iskupljenje; Tiny Tinom, stručnjakinjom za demoliranje koja samo što nije zašla u tinejdžerske godine; Kriegom, Tininim mišićavim zaštitnikom; Tannis, ludom znanstvenicom i Claptrapom, sarkastičnim robotom. Ovi nevjerojatni heroji moraju se boriti protiv izvanzemaljskih čudovišta i opasnih razbojnika kako bi pronašli i zaštitili nestalu djevojku, koja možda drži ključ nezamislive moći. Sudbina svemira mogla bi biti u njihovim rukama, ali oni će se boriti za nešto više: jedno za drugo.
Glavne uloge tumače Cate Blanchett kao Lilith, Jamie Lee Curtis kao Patricia Tannis, Kevin Hart kao Roland, Ariana Greenblatt kao Tiny Tina, Florian Munteanu kao Krieg, dok je Claptrapu glas posudio Jack Black. U ostalim ulogama nas očekuju Édgar Ramirez, Haley Bennett, Gina Gershon, Janina Gavankar, Cheyenne Jackson, Steven Boyer i Benjamin Byron Davis.
Borderlands u kina stiže 09. kolovoza.
The post Prvi pogled na akcijski SF film Borderlands! appeared first on Inverzija.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.