Otkriveno je kada stiže HBO-ova serija o Harryju Potteru!

petak, 23. veljače 2024. 23:22

Nakon što je J. K. Rowling bila minimalno uključena u iščekivani specijal Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, koji je na HBO Max stigao u siječnju 2022., izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav odlučio je zadirkivati s ​​njezinim potencijalnim značajnim sudjelovanjem u nadolazećoj, i dalje nenaslovljenoj seriji o Harryju Potteru. Naime, iako je serija službeno potvrđena još u travnju 2023., tek sada je objavljeno da se njezina premijera na Maxu očekuje 2026. godine:
“Nismo skrivali uzbuđenje vezano uz Harryja Pottera. Posljednji film snimljen je prije više od desetak godina. Bio sam u Londonu prije nekoliko tjedana s Caseyjem [Bloysom, izvršnim direktorom HBO-a] i Channing [Dungey, predsjedavajućom Warner Bros. Televisiona] te smo proveli neko vrijeme s J. K. Rowling i njezinim timom. Obje strane su oduševljene što ponovno pokreću ovu franšizu. Naši su razgovori bili izvrsni i nismo mogli biti uzbuđeniji zbog onoga što je pred nama. Jedva čekamo podijeliti s fanovima diljem svijeta desetljeće novih priča na Maxu.” – izjavio je Zaslav.
Još od ranije znamo da će se svaka sezona temeljiti na jednoj od knjiga iz frašize pa je Warner Bros. Discovery opisuje kao “desetljećima dugu seriju.” Serija se također opisuje kao vjerna adaptacija kultnih romana, a producirat će je Max u suradnji s kućama Brontë Film and TV i Warner Bros. Television. Očekivano, glumačka postava će biti potpuno nova za novu generaciju fanova, ali još uvijek nije otkriveno niti jedno glumačko ime. Autorica Harry Potter knjiga, J. K. Rowling, u najmanju ruku će sudjelovati na projektu kao izvršna producentica, zajedno s Neilom Blairom i Ruth Kenley-Letts.
Franšiza Wizarding Worlda, koja uključuje osam filmova o Harryju Potteru i spin-off serijal Fantastic Beasts koji je po svemu sudeći završio nakon tri filma, ukupno je zaradila gotovo 10 milijardi dolara diljem svijeta. Posljednji film u glavnoj franšizi debitirao je 2011., dok je treći film o Fantastičnim zvijerima iz 2022. godine imao loše kritike i nije dobro prošao na kino blagajnama.
The post Otkriveno je kada stiže HBO-ova serija o Harryju Potteru! appeared first on Inverzija.

HBO Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.