Constellation: isječak iz Appleove SF triler serije

nedjelja, 18. veljače 2024. 23:36

Apple TV Plus u siječnju je objavio prvi trailer za misterioznu SF triler seriju Constellation, a sada neposredno pred izlazak serije objavljen je i vrlo eksplozivan isječak pod naslovom Calls From Home. Constellation je psihološki znanstvenofantastični triler koji prati Jo, astronauticu koja se vraća na Zemlju nakon katastrofe koja je zadesila Međunarodnu svemirsku postaju, da bi otkrila da su ključni dijelovi njezina života promijenjeni ili nedostaju. Tvorac, scenarist i izvršni producent serije je Peter Harness (Jonathan Strange & Mr. Norrell, The War of the Worlds). Prve dvije epizode režirala je Michelle MacLaren (Shining Girls, The Morning Show), koja je zajedno s Rebeccom Hobbs i Jahan Lopes također izvršna producentica. Ostali redatelji su Oliver Hirschbiegel (Downfall, The Experiment) i Joseph Cedar (Footnote, Our Boys).
U fokusu radnje je Jo, astronautkinja koja se nedavno vratila na Zemlju nakon nesreće u svemiru. Iako je Jo uglavnom dobro, ubrzo shvaća da joj nedostaju važni dijelovi života. Stoga kreće na putovanje kako bi uspjela odgonetnuti što joj se dogodilo. Usput otkriva više o povijesti svemirskih putovanja, uvodeći gledatelje u tamniju stranu ljudske psihe dok pokušava “povratiti sve što je izgubila”.
Glavne uloge tumače Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) kao Jo, Rosie & Davina Coleman kao Alice, te Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul) kao Henry Caldera, James D’Arcy (Agent Carter, Oppenheimer) kao Magnus, Julian Looman (Emily in Paris, The Mallorca Files) kao Frederic Duverger, William Catlett (A Thousand and One, The Devil You Know) kao Paul Lancaster i Barbara Sukowa (Voyager, Hannah Arendt) kao Irena Lysenko.
U prvim recenzijama, Constellation je relativno dobro prihvaćen, a kritičari su uglavnom hvalili jedinstveni koncept, viziju, ton i dojmljiv vizualni prikaz serije.
Constellation se sastoji od ukupno osam epizoda od kojih prve tri na na Apple TV Plus stižu 21. veljače.
Život na Međunarodnoj svemirskoj stanici je miran. Sve dok nije.
The post Constellation: isječak iz Appleove SF triler serije appeared first on Inverzija.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.