Američki trailer za francuski film The Animal Kingdom

četvrtak, 8. veljače 2024. 23:27

Magnolia Pictures objavila je službeni trailer za francuski film The Animal Kingdom (Le Règne Animal), redatelja Thomasa Cailleyja (Love at First Fight). Film je svoju premijeru doživio na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. Također, film je u međuvremenu bio gost nekoliko prestižnih filmskih festivala pa stoga već i ima trenutnu ocjenu od 94% na stranici Rotten Tomatoes. Da se radi u najmanju ruku o zanimljivom ostvarenju govori i čak 12 nominacija za César Awards, francusku nacionalnu filmsku nagradu. Scenarij potpisuju Cailley i Pauline Munier, prema originalnoj ideji Pauline Munier.
U fokusu radnje je François, čija je žena upravo oboljela od misteriozne bolesti. Genetske mutacije među ljudima nedavno su rezultirale preobrazbom ljudi u životinje. Izduženi zubi, oštre kandže i zvjerski izgled oboljelih izazvali su paniku među stanovništvom i doveli do predrasuda i lošeg postupanja koji imaju jezivu sličnost sa stvarnošću. Kada deseci tih nesretnika nestanu u šumovitom području, François, njegov sin Emile i lokalna policajka, kreću u potragu za njima. Među nestalima je i Françoisova supruga Julia. Stvari komplicira otkriće da Emile prolazi kroz vlastitu transformaciju, polako se pretvarajući u životinju nalik na psa.
“The Animal Kingdom otvara nova vrata u postapokaliptične narative. Ideja o mutaciji čovjeka u životinju omogućuje nam pristup ovom pitanju iz konkretnog, fizičkog kuta, u tijelima samih likova. Ne kroz prizmu neizbježnog kolapsa ili još jedne postapokaliptične priče, već kroz prikaz vitalnog, nasilnog i kreativnog impulsa.” – izjavio je redatelj filma.
Glavne uloge tumače Romain Duris (The Three Musketeers), Paul Kircher (Winter Boy) i Adèle Exarchopoulos (All Your Faces).
Film u odabrana američka kina i na streaming platforme (Amazon Prime Video, Apple TV, Vudu…) stiže 15. ožujka.
The post Američki trailer za francuski film The Animal Kingdom appeared first on Inverzija.

Više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.