SEZONA: 1

EPIZODA: 6 - 006: Doroteja Kovačević

SADRžAJ

Kao i prethodnog meseca, u terminima "Dramskog ponedeljka" u decembru, nastavljamo sa premijernim prikazivanjem novog serijala emisija o studentskom filmu u Srbiji, čiji je naslov "Rani kadrovi". Ovaj serijal snimljen je u vlastitoj proizvodnji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, po ideji njegovog autora Marka Novakovića, koji je i moderator emisija.
U šestoj emisiji "Ranih kadrova", koja nosi naziv "006: Doroteja Kovačević" i čija je premijera 7. decembra na Drugom programu, predstavljamo mladu rediteljku koja hrabro ulazi u propitivanje graničnih situacija čovekove egzistencije - suočavajući nas sa motivima starosti, smrti, onostranog života, ali i sa čovekovom krivicom, zebnjom i odgovornošću u periodima velikih društvenih kriza.
Doroteja Kovačević rođena je 1995. godine u Beogradu. Nakon upisane glume, na "The American Academy of Dramatic Arts", 2016. godine upisuje filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom studija režirala je kratke igrane filmove "Todorova sudbina", "Bakutra", "Možda spava" i "Slobodni skakači".
Nakon uvodnog razgovora sa mladom rediteljkom u studiju "Ranih kadrova", pogledaćemo film "Slobodni skakači", iz 2020. godine, koji je bio njen završni ispit na trećoj godini studija.
U filmu "Slobodni skakači", nastalom po scenariju Veronike Klačar i po ideji i u režiji Doroteje Kovačević, nakon pokušaja samoubistva, mlada devojka Jana se nađe na proslavi prvog rođendana devedesetogodišnjeg Blagoja... Uloge u filmu tumače Anja Pavićević, Igor Borojević, Amar Ćorović, Vlasta Velisavljević, Branka Petrić, Branko Janković, Vahid Džanković, Miona Marković, Nikola Cvetković, Andrija Nikčević i Relja Janković.
Televizijski prikaz filma "Slobodni skakači" donosi nam Bojan Bosiljčić, pisac i publicista, urednik u Redakciji za kulturu Radio-televizije Srbije.
U drugom delu razgovora u studiju, u emisiju dolazi gost Doroteje Kovačević - mladi direktor fotografije Vuk Papić, a biće reči i o pripremi njihovog zajedničkog diplomskog dugometražnog igranog filma, koji nosi radni naziv "Devojka iz Jugoskandika".

Slike

Rani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadrovi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lazos de sangre (2018)

    image
  • Nova (1974)

    image
    Nova je PBS-ov dokumentarni serijal koji se prikazuje skoro 40 godina. U svakoj epizodi pruža uvid u razne teme iz područja znanstvenih istraživanja. Nova često...
  • Viktorija (2016)

    image
    „Viktorija“ prikazuje rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Zasniva se na stvarnim događajima i kraljičinim dnevnicima koji pružaju...
  • Viktor Hugo (2018)

    image
    Mini serija u 4 nastavka. Godina je 1848. Pariz je pod opsadom. Victor Hugo je rastrgan između svoje porodice, ljubavnica i političkih previranja i konačno je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.