poster

Seoska gozba

Seoska gozba (2014)

Cooking | Croatia

Where to watch
Show not available in country
User rating: 6/10
(2 votes)

SEASON: 3

EPISODE: 1

SYNOPSIS

Počinje treća sezona Seoske gozbe, gastro-putopisno-dokumentarnog projekta koji za HTV proizvodi produkcijska kuća Drugi plan iz Zagreba. Projekt je sastavljen od 7 emisija, a u njemu sudjeluju domaćice sa 7 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz 7 hrvatskih regija: Ivka Sever, OPG Eko Sever iz sela Lepšića kraj Ivanić Grada, Biserka Moravec, OPG Moravec iz Nove Vesi Petrijanečke kraj Varaždina, Jasminka Nemec, OPG Nemec - Jastrebov vrh iz Bakovčice kraj Koprivnice, Nataša Tvrdić, OPG Tvrdić iz Grohota, otok Šolta, Dušanka Škaulj, OPG Škaulj iz Nadina kraj Zadra, Rozalinda Banić, OPG Lanđin iz Kraja na otoku Pašmanu i Aleksandra Pekica, OPG Pekica iz sela Pekici kraj Svetvinčenta.
U svakoj emisiji domaćice s ostalih šest gospodarstava dolaze u posjet sedmoj, upoznaju se sa životom i radom na tom gospodarstvu, kao i s kulturnim, povijesnim i tradicijskim posebnostima kraja u kojem se nalazi. Vrhunac svake emisije je večera koju domaćica priređuje svojim gošćama, vodeći pri tome računa da su namirnice koje koristi ili iz njezine vlastite proizvodnje ili iz njezinoga kraja.
Treći ciklus Seoske gozbe po mnogočemu je specifičan u odnosu na prethodna dva - namjera nam je bila pokazati da zimi život i rad na obiteljskim seoskim gospodarstvima, suprotno predodžbama, ne miruje. Naprotiv, iako su uvjeti daleko od idealnih. Zaglavili smo tako u moslavačkom blatu, gubili se u podravskim maglama, hladila nas je velebitska bura u Ravnim kotarima, na dalmatinskim otocima su se u samo nekoliko sati znala izmijeniti četiri godišnja doba, šokirao nas je temperaturni minus u središnjoj Istri... Ali ništa od toga nije bio problem našim vrijednim domaćinima, koji žive i rade s prirodom i iz nje izvlače ono najbolje i onda kad ona najmanje daje.
No, prije nego uđemo u seosku zimu, još jednom smo se susreli sa sudionicama naše druge sezone. Mjesto susreta ovaj je put bila Opatija. Razlog zašto smo bili baš tamo krije se u zanimljivoj priči, jedinstvenom hrvatskom primjeru sjajne poslovne suradnje velikog hotelskog poduzeća i malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Domaćin našim gošćama ovaj put bio je Duško Ćurlić, a u ugodnom druženju čut ćemo što se u njihovom životu i radu promijenilo nakon sudjelovanja u Sesokoj gozbi.

Photos

Seoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozba

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.