poster

Moć boja

Moć boja

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country

Dokumentarna serija "Moć boja" u šest polusatnih epizoda prikazuje nešto što zapravo ne postoji, a dio je našeg svakodnevnog života i prisutno je na razne načine u svim njegovim segmentima; boje koje nas okružuju i utječu na nas svojom kvalitetom i simbolikom proizvod su svjetla i vida i postoje samo kao moždana interpretacija.

Na temelju istraživanja Aide Brenko i Mirjane Randić, kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu i autorica izložbe "Moć boja", nastala je istoimena serija scenarista i redatelja Dražena Žarkovića i urednice Ljiljane Šišmanović.

Voditelj Frano Domitrović i brojni stručnjaci s raznih područja te kazivači iz svih krajeva Hrvatske uvode nas u svijet boja tumačeći njihovu fizikalnu i kemijsku prirodu, kulturološku konstrukciju kao temelj simboličkih sustava, sredstva za izražavanje društvenog identiteta, psihološkog poticaja, lingvističkog sredstva, liturgijskog elementa, sastavnog dijela ljepote i mode, kao i tradicijskog odijevanja i još mnogo toga, što o bojama za koje svi znamo, znamo i ne znamo.

Snimatelj je Mak Vejzović, a skladatelji Dubravko Robić i Igor Lepčin.

RECOMMENDATIONS
  • One Born Every Minute (2010)

    image
    A ground-breaking look at the drama and emotion of a maternity unit, from the perspective of the parents-to-be and the maternity ward staff.
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
  • Unbreathable - Cities on the Verge of Asphyxiation (2015)

    image
    Air pollution is the invisible mass murderer that contributes to 7 million premature deaths each year according to the World Health Organization. While growing...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.