poster

X Factor Adria

X Factor (2015)

Reality show | Serbia, Croatia, Bosnia And Herzegovina, North Macedonia, Montenegro

Where to watch
Show not available in country
User rating: 5.5/10
(2 votes)

Regionalni talent show u kojem krećemo u potragu za novom glazbenom senzacijom samo što nije počeo. A ta se potraga ove godine, uz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju, proširila i na Hrvatsku. Na stvaranje nove zvijezde utječu članovi žirija koji su ujedno i mentori kandidatima pa se iz emisije u emisiju gradi i dodatni natjecateljski nivo u kojem se, kroz svoje kandidate, međusobno natječu i oni. Njihov je zadatak da kandidatu pomogne u odabiru pjesme, stylingu i nastupu. Za taj su posao odabrana najpoznatija estradna imena iz regije - Tonči Huljić, Massimo Savić, Željko Joksimović i Aleksandra Kovač, dok će iskusna voditeljica Antonija Blaće i srpski glumac Aleksandar Radojičić biti domaćini showa, a u backstageu će kandidate bodriti makedonska voditeljica Snežana Velkov. Između 12 tisuća kandidata, koliko ih je prošlo kroz audicije u osam gradova, Zagrebu, Splitu, Beogradu, Novom Sadu, Skopju, Sarajevu, Banja Luci i Podgorici, žiri će ocijeniti njih 232 od kojih će pronaći onog jednog ili jednu koja ima x-faktor!

X Factor je format koji je 2004. godine kreirao slavni TV producent Simon Cowell, a od samog početka je projekt bio pun pogodak. Tome je doprinijela i činjenica da se ovo natjecanje bavi isključivo pjevačkim talentima, kao i to da se od kandidata zahtjeva tzv. X faktor, odnosno 'ono nešto' posebno što zvijezdu razlikuje od prosječne osobe. Uz Veliku Britaniju, iz koje potječe, show se prikazuje u brojnim zemljama širom svijeta, od Engleske, preko Filipina pa sve do Vijetnama, uključujući i Ameriku u kojoj je prva sezona, sa ogromnim uspjehom, prikazana 2011. godine. O tome koliko je show popularan svjedoče i imena koja su sjedila u žiriju, između ostalih i Britney Spears, Paula Abdul, Gary Barlow i Sharon Osbourne. One Direction, i jedna od najvećih svjetskih pop senzacija, Leona Lewis, djeca su X Factora.

RECOMMENDATIONS
  • Maine Cabin Masters (2017)

    image
    Chase Morrill and his crew are Maine's most creative and resourceful builders who come across old cabins and give them a new look with their renovation skills.
  • Bad Dog! (2010)

    image
    When it comes to our four legged family members, we can’t help but love them. They can outsmart us, embarrass us or eat us out of house and home, but we still...
  • Homestead Rescue: Raney Ranch (2020)

    image
    The Raneys have helped novice homesteaders around the country save their homesteads from brink of failure, and now they return to Alaska to rescue the homestead...
  • Teen Cribs (2009)

    image
    Skiing champion Graham offers a tour of his own football court, while Britney sunbathes at her Florida home.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.