poster

Tri, dva, jedan - peci!

Tri, dva, jedan - peci! (2013)

Reality show | Croatia

Where to watch
Show not available in country

Show koji je već u prvoj sezoni osvojio gledatelje i postao najgledaniji program u terminu emitiranja ponovno se vraća na male ekrane. I ove godine slastičarsko-natjecateljski show predstavit će mlade slastičarske nade i entuzijaste pred kamerama, stručnim žirijem i gledateljima. Natjecatelji će se okušati u pripremi tradicionalnih slastica, dati oduška svojoj mašti i kreativnosti, ali i dokazati koliko su iskustveno i tehnički potkovani u brojnim kulinarskim izazovima koji pobjedničkom paru donose novčanu nagradu!

Iskustvo Tomislava Špičeka, jedinog džentlmena u ovogodišnjem žiriju najslasnijeg showa RTL-a, od koristi neće biti samo natjecateljima, nego i voditeljici Sanji, koja je obožavala gledati prijašnje sezone natjecateljskog serijala. Žiri čine i mlada te vrlo uspješna slastičarka Tea te priznata poduzetnica i vlasnica slastičarnice „Amelie“, Žakline Troskot, koja želi da natjecatelji otiđu iz showa s barem osnovnim znanjem o slastičarstvu jer se upravo zbog neznanja događaju greške.

Prema procjenama našeg stručnog žirija, natjecatelji će tijekom 9 epizoda showa u pripremi slatkih zalogajčića, torti, suhih keksića i kolača potrošiti oko 60 kg brašna, izmutilti 700 komada jaja, naribati ili otopiti 18 kg čokolade i 12 kg sira, izmiksati 30 litara slatkog vrhnja, upotrijebiti 200 vrećica praška za pecivo i 160 vrećica vanilin šećera.

Što li nam to pripremaju natjecatelji koji traže put do naslova najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske i nagrade od 50.000 kuna? Doznat ćemo uskoro na RTL-u!

KONCEPT SHOWA, PRVA SEZONA
U prvoj sezoni, pod voditeljskom palicom Antonije Blaće i, prvi put na RTL Televiziji, Davora Dretara Dreleta, u svakoj emisiji natjecatelji su pripremali tri različite slastice prema unaprijed zadanim receptima. Kod prve će slastice, koja će se spravljati prema originalnom receptu iz starih kuharica, važan biti tehnički i vizualni dojam, dok će u drugom krugu natjecatelji moći biti maštovitiji i kreativniji jer će pripremati slasticu prema vlastitom receptu. Međutim, morat će svojem kolaču ili torti dati poseban štih kako bi impresionirali žiri i ostali u utrci za pobjednika jer će u posljednjem krugu dvoje najslabije ocijenjenih pripremati slasticu prema receptu koji će dodijeliti upravo žiri. U svakoj epizodi show će napustiti jedan kandidat, a u finalu će se, za titulu najboljeg i nagradu u iznosu od 50.000 kuna, boriti njih četvero!

Soparnik, doboš-torta, orehnjača, rožata, mađarica, međimurska gibanica, štrudl ili kremšnita... Svaka domaćica pripremit će neke od ovih poslastica svojoj obitelj i prijateljima za posebnu priliku, bio to rođendan, vjenčanje ili povodom blagdana, i to prema već prokušanom receptu kojem su dodale osobnu notu. Upravo to umijeće spravljanja torti, kolača, pita, kruhova i drugih klasika hrvatske tradicije koji se često nalaze na našim stolovima, slavi novi projekt RTL Televizije - kulinarski show 'Tri, dva, jedan - peci!'. U dva tjedna emitiranja dvanaest izvrsnih natjecatelja, čija strast i hobi je spravljanje najukusnijih slastica, prolazit će kroz brojne kulinarske izazove kojima će se testirati njihova vještina i kreativnost u pečenju slastica, a pobjednik će biti proglašen najboljim hrvatskim amaterskim slastičarom!

Svih dvanaest natjecatelja u showu „Tri, dva, jedan - peci!“ vrsni su samouki kuhari i slastičari koji svoje vještine pečenja kolača, pita, torti i slanih poslastica nesebično dijele s drugima, ponajviše preko kulinarskih blogova i portala. Svoje su vještine i znanje odlučili podijeliti i s gledateljima, no stručni žiri, koji čine chef Robert Perić i Jadrana Ćurković, potrudit će se da im ono što svakodnevno čine kod kuće baš i ne bude sasvim jednostavno u studiju pred kamerama. Zadaća žirija je ocijeniti njihov rad, kreativnost i okus samih slastica, ali ih također upozoriti ukoliko se nisu pridržavali recepta i popisa namirnica.

RECOMMENDATIONS
  • Million Dollar Listing Los Angeles (2006)

    image
    Follows the lives of property brokers in Los Angeles.
  • The Only Way Is Essex (2010)

    image
    The Only Way is Essex is the stand-out, smash hit entertainment series that follows the lives of a glamorous cast as they go about their lives in the county of...
  • Botched (2014)

    image
    Horrible plastic surgeries gone wrong are looked at by two of California's best plastic surgeons.
  • Love Your Garden (2011)

    image
    Alan Titchmarsh and his team of experts travel the country to find the dream gardens we'd all like to have. Meeting the colourful characters that create these...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.